Klíčky
Opisujeme vám malé zázraky- klíčiace zrnká. Náš organizmus sa každodenne stretáva s jedovatými látkami, ktoré ho ničia, tieto látky sú neviditeľné, ale nemilosrdné. Jedy a chemické látky, ktoré sa nachádzajú vo vzduchu, v potravinách, vo vode sú veľmi nebezpečné odpady. Tieto látky nás nájdu všade. Náš organizmus automaticky lieči vnútorné zmeny, ktoré spôsobujú nebezpečné látky. Keď sa nestravujeme vhodne, náš organizmus nie je schopný rýchlo neutralizovať jedovaté látky. Usadzujú sa v nás a vážne škodia nášmu imunitnému systému...
V prírode nájdeme živé pramene, ktoré sú schopné rekonštruovať našu imunitnú sústavu. Okrem neutralizovania škodlivých látok, sú klíčky plnohodnotnou rastlinnou potravou, sú veľmi chutné, disponujú liečivými silami.
Hovoríme o potravinách prirodzene čerstvých a bez chemických látok. Pretože vyklíčené semienka koncentračne obsahujú zlúčeniny– veď sú pri vyrastaní rastliny– a spotreba klíčkov má blahodarný vplyv na náš organizmus..
Keď vezmeme do ruky malinký klíček reďkovky, hoci to znie neuveriteľne, obsahuje omnoho viac zlúčenín ako vyvinutá reďkovka. Keď na svoj sendvič dáme polievkovú lyžicu klíčkov, dostane sa do nášho tela viac zlúčením, než pri spotrebe 20 až 30 vyvinutých reďkoviek.
Preto sú klíčky schopné liečiť. Nie sú to lieky, nie sú to liečivé rastliny, ale je to rastlina, ktorá je schopná liečiť. V skutočnosti sú plné viacerých vitamínov, enzýmov, minerálnych látok, ktoré sú potrebné, aby sa rastlina mohla vyvinúť.
Obsahujú všetky živé látky a enzýmy, preto sú to kompletné potraviny. Konzumovanie klíčkov je vhodné, lebo zvyšuje schopnosť transportu kyslíka červenými krvinkami. Klíčky obsahujú selén, čo je veľmi nezvyčajné v prírode.
Táto látka posilňuje našu imunitu pomocou vzniku antitelies.
Vedeli ste o klíčkach
Základom zdravého stravovania je zelená potrava, neustála klíčková kúra. Nie je to náhoda, pretože klíčky na vychovanie rastliny potrebujú veľmi veľa enzýmov.
Bio klíčky sú živé potraviny, ich konzumovanie je veľmi dôležité, veď naše zdravie závisí od toho, či náš organizmus obsahuje dostatočné množstvo enzýmov.
Keďže poväčšine je nemožné zohnať rastliny, ktoré boli pestované bio spôsobom, táto jednoduchá cesta, ktorá vedie k zdravému stravovaniu stojí za to aby sme sa s ňou aspoň zoznámili. Enzýmy sú komplexné katalyzátory, ktoré kontrolujú všetky chemické reakcie v našom organizme. Pri narodení v našom organizme nachádza dané množstvo enzýmov a toto množstvo by malo vydržať až do konca nášho života. Nesprávna životospráva, nesprávne stravovanie, choroby spotrebuje veľké množstvo z nich a z toho vyplýva, že po čase sa rovnováha naruší a náš organizmus je v ohrození voči ťažkým chorobám.
Klíčky sú vynikajúcim zdrojom vitamínov A, B- komplex, C-, D-, E-,G-, K-,U- a minerálnych látok ako sú: kalcium, magnézium, fosfor, chlór, draslík, sodík a kremík, tieto látky sú prítomné v prirodzenej forme a preto ich organizmus spotrebuje veľmi ľahko.
Z malého semienka vyráža s obrovskou energiou nový život a obsahuje všetky potrebné látky, ktoré sú nevyhnutné, aby náš organizmus bol zdravý. V ľudskom tele objavili tritisíc enzýmov. Počas jednej minúty sa jeden enzým zúčastňuje v tridsiatych šiestich miliónoch chemických reakcií. Každá jedna bunka produkuje enzýmy, ale je nutné vedieť, že enzýmová výbava ľudského tela nie je nekonečná.
Ak zohrievame jedlo, enzýmy zahynú a takto náš organizmus musí zvládnuť trávenie sám. A takto sa časom zásoby organizmu v takej miere vyčerpajú, že nastane skoré starnutie.
Prevencia je najlepší liek, čo môžeme dosiahnuť posilnením organizmu, údržbou organizmu a veľmi je dôležité, aby sme chýbajúce komponenty dopĺňali.
Pri prevencii chorôb hrajú dôležitú rolu bioaktívne prirodzené antioxydanty, z ktorých vitamíny C- a E- a kartinoidy majú dôležitú úlohu.
Enzýmy semienok sa počas klíčenia rozmnožia, zmenia sa na škrobový cukor, ich bielkoviny na aminokyseliny, tuky sa rozkladajú na mastné kyseliny. Obsah vitamínov C je dvadsaťsedem krát väčší, po dvojhodinovom klíčení sa obsah karotínov zväčšuje o dvesto percent, obsah vitamínov B- o päťdesiat percent a obsah vitamínov E- o stodvadsať percent.
Vo vyklíčenej pšenici a vo vyklíčených semienkach nachádzajúci sa dimetoxi, benzokinon a hydrokinon spolu s askorbínovým acidom majú vysoký účinok na slabší organizmus, pomáhajú mu v posilnení. Bioklíčky odstránia škvary z organizmu, obzvlášť počas rekonvalescencie preukazujú svoje regeneračné vlastnosti.
Bioklíčky obsahujú o dvadsaťpäť percent viac kalórií než mäso, ale nepriberá sa z nich (hneď nám dodávajú energiu, lebo sú „ živé „), neobsahujú tuk, cholesterol, hormóny a antibiotiká a sú sto percentne stráviteľné.
V dokonalej kombinácii obsahujú latky, ktoré sú nevyhnutné pre zdravé stravovanie.
Čo už dnes môžeme urobiť je veľmi jednoduché. Jesť surové potraviny priamo tak, ako sa v prírode nachádzajú.
Mudrci veľkej civilizácie celé tisícročia verili v liečivé vlastnosti klíčkov.