egan. Bezlepkový, bez laktózy a paleo.
Zloženie: Tapiokový škrob, bambusové vlákno, sezamová múka, materská múka, kokosová múka, sladká zemiaková múka, plnidlo: hydrogenuhličitan sodný, kyselina citrónová.
Obsahuje prirodzene sa vyskytujúce cukry. Bez pridaného cukru!
Skladujte na chladnom a suchom mieste.
Použitie:
Bezlepkový chlieb s obsahom uhľohydrátov -50% sa z neho môže pečiť bez kysnutia a droždia:
Zloženie chleba (na 435 gramov chleba):
200 g chlebovej múky bez obsahu lepku bez obsahu uhľohydrátov; 4 g himalájskej soli Safi Fitt; 35 g čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy; 20 g tekutého kokosového oleja Safi Reform; 4 M vajcia; 75 g horúcej vody (ale nie horúcej!); môžeme ju podľa chuti ďalej ochutiť sušeným korením, semenami a cibuľou; približne. + 5 g múčnej zmesi na miesenie.
Príprava:
Ošetrite vajcia, vodu, citrónovú šťavu, soľ a olej hnetacím špirálovým driekom robota, potom pridajte múku a nechajte pôsobiť 1,5 - 2 minúty. (Samozrejme, môžeme tiež pracovať ručne, ale hotový chlieb bude hustejší a plošší). Nechajte cesto 10 minút odpočívať. (Potrebujeme trochu lepkavé cesto, ktoré sa po odpočinku zíde.) Potom zamiesime cez posiaty povrch a z neho z neho vytvorí chlieb. Hornú časť namažte olejom a podľa potreby rezte ostrým nožom. Pečte v predhriatej rúre s 200 stupňami po dobu 30 minút podľa programu zdola nahor, potom pri teplote 180 stupňov ďalších 30 minút (bez miešania!). Nechajte vychladnúť na stojane a potom nakrájajte na plátky.
Z vyššie uvedeného receptu sa dá vytvoriť 5 bucht, croissantov, bagiet, ale čas pečenia sa skráti na 200 minút pri 200 stupňoch.
Krajina pôvodu: EU.
Priemerné výživové hodnoty v 100 g múčnej zmesi:
Energia: 1281 kJ / 306 kcal,
Tuky: 2 g z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,7g,
Sacharidy: 48,2 g, z toho cukry: 1,4g
Vláknina: 30,4g,
Bielkoviny: 8,4g, Soľ: 0,02g
