Zloženie: sezámová múka
Krajina pôvodu: Mexiko
Pri príprave tejto múky sa sezam jemne pomelie potom ako z neho bez chemikálií
mechanickým spôsobom vylisoval olej. Týmto procesom sa zníži nielen obsah oleja,
ale aj obsah omega 6 nenasýtených mastných kyselín, a tým sa môže bezpečne použiť na pečenie,
lebo pri pečení sa neuvoľňujú nebezpečné látky.
Vďaka vysokému podielu vláknin spôsobuje pocit plnosti, a preto ju môžeme použiť
v rámci ktorejkoľvek diéty na zníženie telesnej hmotnosti. Oproti semenám sezamu je
nutričná hodnota tejto múky o 30% vyššia, lebo obsahuje viac vláknin, minerálnych látok,
bielkovín a vitamínov. Oproti bielym múkam má oveľa nižšiu kalorickú hodnotu
a menej sacharidov. Pritom je vynikajúcim zdrojom vápnika, horčíka, zinku a železa.
Je vynikajúcou surovinou na použitie v kuchyni, dodáva jedlám lepšiu chuť,
ak časť múky uvedenej v danom recepte nahradíme sezamovou múkou.
Je rovnako vhodná na pečenie a zahusťovanie, lebo absorbuje veľa tekutín a tukov.
Môžeme z nej pripraviť posúchy, chlieb, muffiny, zákusky, kaše, ale aj použiť na obaľovanie.
