Zloženie: konjacová múka
Krajina pôvodu: Nemecko
Nahradí tradičné múky, škroby a želírovacie látky, používa sa na zahustenie prívarkov,
omáčok, polievok, je vhodná na prípravu diétnych pudingov a ovocných želé bez zbytočných sacharidov,
používa sa aj ako prídavná látka pri príprave zákuskov z rôznych múk zo semien .
Je ideálna pre tých, ktorí chcú schudnúť alebo držia diétu, totiž má nízky obsah kalórií a
je takmer bez sacharidov a bez tuku. Glykemický index Konjacovej múky je veľmi nízký
a preto nemá vplyv na hladinu cukru v krvi.
Použitie: Je veľmi dôležité, že pred zahusťovaní horúcich jedál, najprv treba múku
rozmiešať v studenej vode a následne ju okamžite pridať do pripravovaného jedla.
Ak by sme tak neurobili, jedlo by sa mohlo zmrštiť do nepoužiteľnej hmoty.