CHIA múka je vyrobená z výliskov semienok CHIA ( Salvia hispanica ).
Tie majú významné nutričné benefity .
5 × viac vápnika než v mlieku plus obsah Boronu, čo je stopový prvok podporujúci transport vápnika do kostí .
2 × viac draslíka ako v banánoch .
3 × viac železa než v špenáte .
Obsahujú tiež horčík, zinok, fosfor, mangán. Veľmi bohatý zdroj vitamínov skupiny B. Jedna lyžica semienok obsahuje 2 % riboflavínu , 13 % niacínu a 29 % tiamínu. Obsahuje tiež významné antioxidanty vitamíny C , E a škoricové kyseliny.
9 × viac Omega 3 nenasýtených mastných kyselín ako sója.
O 80 % viac Omega 3 ako v ľanovom semienku !
Pozoruhodný zdroj vlákniny - až 32 % a nízky glykemický index . Vysoký obsah bielkovín .
Chia múka je prirodzene bezlepková .
Použitie: do müsli, do kaše, zákuskov
Bezlepkové.