Nahrádza živočíšnu želatínu, jej rastlinnú alternatívu. Vyrába sa z morských rias, ktoré sa sušia na slnku, extrahujú, mechanicky lisujú a pomelú na jemný prášok. Počas šetrného procesu sa minerály, mastné kyseliny a jód v riasach úplne zachovávajú. Spojivo neobsahujúce cholesterol, za horúca rozpustné gély v chladnom stave.
Použitie: Agar-agar je možné použiť na zahusťovanie omáčok, džemov, dezertov, studených jedál a na kozmetické účely.
1 čajová lyžička 1/2 litra tekutiny. (Agar-agar sa pri chladení rozpúšťa iba vo vriacej tekutine a géloch pri 34 - 38 ° C.)
Priemerná nutričná hodnota v 100 g produktu:
Energia: 720 kJ / 172 kcal, tuk: <0,1 g, z toho nasýtené mastné kyseliny: <0,001 g, uhľohydrát: 0,4 g z toho cukry: <0,01 g, vláknina: 86 g, bielkovina: <0 g, soľ: <0,01 g
Miesto pôvodu: Španielsko.
Výrobok nenahrádza vyváženú zmiešanú stravu a zdravý životný štýl!
Skladujte na suchom a chladnom mieste!
Výrobok sa vyrába v závode na spracovanie orechov.